Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Program putovanja
  • Fakultativni izleti
  • Uslovi plaćanja
  • Napomene
MALTA
TERMIN: 14.02/17.02.2024.

CENA ARANZMANA: 259 EURA – Placanje u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate

SVE REZERVACIJE SE RADE ISKLJUČIVO NA UPIT !
Cena je rađena na bazi osnovne, najpovoljnije tarife avio prevoznika, ukoliko nema mesta na pomenutoj tarifi, moguće je putovati uz doplatu po ceni sledeće raspoložive tarife.
PUTNICI ĆE U ROKU OD 72H OD DANA REZERVACIJE BITI OBAVEŠTENI O STATUSU ISTE I UKOLIKO REZERVACIJA NE BUDE  POTVRĐENA OD STRANE HOTELA ILI AVIO KOMPANIJE

ARANŽMAN OBUHVATA: Avio prevoz na relaciji Beograd-Malta-Beograd avio kompanijom WIZZ AIR (redovna linija), dozvoljeni ručni prtljag 8 kg - dimenzija 40x30x20cm po osobi,  transfere:Kragujevac – aerodrom – Kragujevac;  aerodrom – hotel – aerodrom,  smeštaj u odabranom tipu sobe, 3 noćenja sa doruckom u hotelu sa 2/3*, usluge predstavnika lokalne agencije na srpskom jeziku ili asistenciju lokalnog predstavnika na engleskom jeziku za vreme trajanja aranžmana, troškove organizacije putovanja i avio takse i YQ taksu (aviokompanijska doplata za gorivo) koja prema obaveštenju WIZZ AIR-e trenutno iznosi 0€. Takse su podložne promenama, a visina iznosa doplate za gorivo zavisiće od poskupljenja cene goriva pred realizaciju leta, u odnosu na ugovorenu.
Deca od 0 do 2 godine takse ne plaćaju.
Tačan iznos doplata za gorivo će biti poznat najkasnije 5 dana pred polazak, a o čemu će putnici tada biti i obavešteni.
 
ARANŽMAN NE OBUHVATA: ECO taksu („ECO Contribution tax“) koja se plaća na licu mesta, prilikom check in-a ili check out-a (0,50 centi – po noći po osobi do maksimalnog iznosa od 5 EUR po osobi), doplata za predati prtljag do do 23kg je 50€ po osobi pre izdavanja karte, a nakon što je karta već izdata doplata iznosi od 100€ , međunarodno putno osiguranje, obroke u avionu, obavezne doplate za svečane ručkove ili večere*, doplate za “minimum stay“ (u hotelima koje iste zahtevaju), troškove fakultative koji nisu sastavni deo programa putovanja i predstavljaju zaseban ugovor zaključen sa organizatorom izleta - inostranom agencijom, a u slučaju manjeg broja prijavljenih cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, i organizator izleta može ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate, a u skladu sa mogućnostima organizatora fakultativnog izleta – ino partnera), individualne troškove, ekstra hotelske troškove. Ukazujemo putnicima da, imajući u vidu datum formiranja programa putovanja i datum realizacije fakultativnog izleta, može doći do bitnih promena imperativnih uslova, koji se tiču kretanja, prelaska granice, mera zaštite, vakcinalnih uslova i slično,  što može uticati na sadržaj fakultativnog programa, pa i potpunu ili delimičnu nemogućnost realizacije izleta , što organizator fakultativnog programa, ne može unapred predvideti.


1.dan: Beograd – Malta. Polazak iz Kragujevca u 12h. Predviđeno poletanje aviona za Maltu letom  Wizz Aira oko 15.50h (prema objavljenom letu avio kompanije). Predviđeno sletanje na Maltu (po lokalnom vremenu) oko 17.55h (prema objavljenom letu avio kompanije). Transfer do hotela. Smeštaj u hotel prema hotelskim pravilima. Noćenje.  

02-03. dan Malta. Boravak u hotelu na bazi odabrane usluge. Vreme predviđeno za individualne aktivnosti, odmor, fakultativne obilaske i sl.   

4. dan: Malta – Nis. Napuštanje hotela, u navedeno vreme u odnosu na informaciju našeg predstavnika. Transfer od hotela do aerodroma. Predviđeno poletanje za Nis letom  Ryanaira oko 14:45h (prema objavljenom letu avio kompanije). Sletanje u Nis predviđeno oko 16:40h (prema objavljenom letu avio kompanije). Sva vremena su lokalna. Transfer do Kragujevca. Kraj programa.


-Valeta nocu – 10 Eura (Setnja gradom uz obilazak Baraka garden – prelepog vidikovca, katedrala ST. John, setnja ulicama Valete,...

MALTA SEVER : MDINA // MOSTA // GOLDEN BAY // POPAYE VILLAGE // MELLIEHA -55 Eura
 Doručak. Nakon dorucka  fakultativni odlazak do Mdine: Transfer do Mdine. Obilazak ovog preslatkog srednjovjekovnog grada Mdina sa svojim moćnim zidinama i kamenim ulicama, ovaj grad opravdava naziv „Tihi grad“ za razliku od moderne i dinamične Vallette. Obilazak započinjemo iznad glavnih vrata zidine, a ulazak kroz utvrđene zidine grada otkriva zadivljujuće palate koje su pripadale malteškom plemstvu. Odlazak do Rabata I obilazak gradske katedrale kao I ulazak u neverovatne Katakombe iz drugog svetskog rada kao I katakombe iz srednjeg veka. Neverovatni lavirinti ispod zemlje koje je lokalno stanovnisto gradilo za potrebe skrivanja od napadaca I osvajaca. Odlazak autobusom na obilazak Rotonde u Mosti (Katedrala sa drugom najvecom kupolom na svetu) I obilazak crkvenog muzeja kao I katakombi iz drugog svetskog rata koje su sluzile za skrivanje stanovnistva I crkvenih dragocenosti. Nasu voznju nastavljamo do plaze Golden Bay. Setnja plazom, slikanje, kafe pauza. Postoji mogucnost organizovanja grupnog rucka u restoranu Apples Eye (restoran sa neverovatnim pogledom na Golden plazu (cena manija 18e ). Odlazak  do Popoajevog sela I slikanje sa litice I pogled na ovo neverovatno selo u kome je snimljen film o mornaru Popaju – ne ulazi se unutra. Natavak putovanja do Melliehe I obilazak Parish Churh posvecena Devici Mariji izgradjena 1920 godine. Zatim odlazak do vidikovca sa koga se pruza neverovatan pogled na celu Melliehu I Gozo. Povratak u hotel. Slobodno vreme.
Ulaznice za Catakombi u Rabatusa obilaskom muzeja sa predmetima iz srednjeg veka kosta 6e po osobi/ za decu 4.5e, dodatno se placaju. Cena ulaska u katedralu Rotondu u Mosti kosta 3e po osobi ( za katedralu, crkveni muzej I katakombe iz drugog svetskog rata, dodatno se placa.

MALTA JUG  - VALLETTA // 3 CITY (BIRGU) // MARSAXLOKK – 55 Eura
Doručak. Fakultativno: obilazak najmanjeg glavnog grada u Europi sa samo 7.000 stanovnika. Započinjemo šetnju Vallettom grad koji je pod zaštitom UNESCA. Razgled gradskih vrata zgrade, Parlament, zgrada Opere jedna od najstarijih Pozorišta u Europi koja još radi. Sledi nastavak razgleda najvažnijih istorijskih gradjevina, kao i Vidikovca Barraca Garden izgrađenih na vrhu odbrambenih zidina koje okružuju ovaj veličanstveni grad. Vrtove su izgradili vitezovi Sv. Jovana 1573/1578 godine na vidikovcu s prekrasnim pogledom na luku i utvrđena tri grada. Mogucnost fakultativne  posete bogato ukrašenoj katedrali Sv. Jovana koja se smatra jednom od najlepših crkvi u Europi, u čijoj se raskošnoj baroknoj unutrašnjosti ističe Caravaggiova slika kao i crkveni muzej s prekrasnim zbirkama flamanskih tapiserija.  Slobodno vreme za odmor I setnju ovim preslatkim gradicem. Mogucnost preporuke organizovanog rucka u jednom od najlepsih restorana pored Katedrale. Nase obilazak nastavljamo posetom Tri Grada (3 City). Tri stara utvrđena grada smeštena u velikoj luci Grand Harbur ; Vittoriosa, Caspica i Senglea. Poseta ovih preslatkih srednjevekovnih gradica. Odlazak  autobusom do poznatog ribarskog naselja Marsaxlokk. Staro ribarsko mjesto Marsaxlokk na jugu ostrva poznato po mnoštvu restorana u kojima se služi riba. Poznat je i po šarenim brodićima – luzza koji s prednje strane imaju oči, koje štite ribare na moru. Obavezno probati ribu u restoranu po kojoj je ovo mestasce steklo svetsku slavu. Mogucnost rezervacije zajednickog rucka u Restoranu Mr. Fitz (placanje u restoranu karticom ili kesom-cena u zavisnosti od manija ). -Ulaznica  za  Katedralu Sv. Jovana kosta 15 e po osobi – dodatno se placa

GOZO – 55 Eura
Odlazak trajektom na ostrvo Gozo. Poseta Ostrvu Gozo, njegovom glavnom gradu Victoria, Citadele sa prelepim vidikovcem na celo ostrvo. Slobodno vreme za setnju I rucak. Na Gozu se nalaze I hramovi Ggantije Najstariji hram na svetu, stariji čak od Egipatskih piramida. Povratak trajektom I transfer autobusom do hotela. Slobodno vreme do polaska za aerodrom.

NAPOMENA: ZA REALIZACIJU FAKULTATIVNIH IZLETA, POTREBNO JE MINIMUM 20 PRIJAVLJENIH PUTNIKA.

- 40% PRILIKOM REZERVACIJE OSTATAK 15 DANA PRE POLASKA ILI 40% PRILIKOM REZERVACIJE OSTATAK  U MESECNIM RATAMA DO 20. APRILA 2024.

NAPOMENE ZA AVIO PREVOZ  
Dozvoljena težina ručnog prtljaga je 8kg dimenzija 40x30x20cm po osobi (INF nema prava na prtljag). Doplata za predati prtljag do 23kg je od 50€ po osobi pre izdavanja karte, a nakon što je karta već izdata doplata iznosi od 100€. Svaki višak prtljaga se dodatno naplaćuje (prema pravilima i tarifama koje određuje avio prevoznik, a na koje organizator putovanja ne može imati uticaja). Molimo sve putnike da se pre putovanja detaljno upoznaju sa aktuelnim uslovima avio kompanije (trudnice, putnici sa posebnim potrebama i sl.).
Raspored sedenja u avionu je u nadležnosti aerodromske službe čekiranja, a u autobusu se određuje kompjuterski u zavisnosti od kapaciteta i tipa istog. Sve vrste usluga, specifičnog obima, kvaliteta, karakteristika i namene koje nisu predviđene programom putovanja, a za koje je putnik zainteresovan, putnik je u obavezi posebno pismeno ugovoriti sa organizatorom, pre putovanja, ukoliko je organizator u mogućnosti da obezbedi realizaciju takvih posebnih usluga. Ukoliko između putnika i organizatora nisu posebno pismeno ugovorene usluge drugačijeg obima, kvaliteta, karakteristika i namene, iste ne mogu biti opravdano očekivane i zahtevane. U slučaju nedovoljnog broja putnika po predviđenom minimumu, na jednom od letova u seriji organizator putovanja zadržava pravo da istu seriju letova otkaže. Organizator putovanja ima pravo na jednostranu promenu ugovorene cene u slučajevima, pod uslovima  i na način predviđen zakonom (promena cene prevoza do koje je došlo usled promene cene goriva ili drugih izvora energije; uvećanje postojećih taksi ili uvodjenja novih taksi, uključujući i boravišne takse, avio-takse ili takse za ukrcavanje ili iskrcavanje u lukama i na aerodromima; povećanje deviznog kursa koji se odnosi na turističko putovanje). Putnik ima pravo na smanjenje ugovorene cene, u slučaju da se ovi troškovi smanje, u skladu sa zakonom.
 
POPUSTI I DOPLATE: U određenim hotelima moguć smeštaj do 2 dece u standardnoj sobi na upit. Popusti za decu se primenjuju u pratnji dve punoplatežne osobe u istoj sobi. Deca do 2 godine imaju besplatan smeštaj u zajedničkom ležaju, NEMAJU mesto u avionu i autobusu, imaju ishranu u hotelu i plaćaju 49€. Dete bilo kog uzrasta koje koristi osnovni ležaj plaća punu cenu aranžmana. U određenim hotelima je minimalni broj noćenja 4. Hotel može ponuditi smeštaj po višoj ceni za broj noćenja koji je manji od 4. U slučaju promene broja korisnika u okviru ugovorene smeštajne jedinice (odustanka nekog od putnika sa ugovora), obavezna je korekcija strukture smeštajne jedinice i shodno tome i cene aranžmana po važećem cenovniku.  
 
U slučaju da ugovorena rezervacija hotela, usled objektivnih okolnosti, ne bude potvrđena od strane hotelijera u roku od 72h (ne računajući subotu i nedelju) organizator putovanja zadržava pravo da o tome obavesti putnika, koji može odustati od aranžmana ili izvršiti promenu rezervisanog objekta. Po potvrdi rezervacije i uplati akontacije, izdaje se avio karta. Kada se jednom avio karta izda, NE POSTOJI MOGUĆNOST REFUNDACIJE u slučaju otkaza aranžmana; ne može se menjati (datum i destinacija); ne može se preneti na drugog putnika, a prema pravilima avio
prevoznika!!! Molimo Vas da to imate u vidu prilikom rezervacije aranžmana. Sve vrste usluga, specifičnog obima, kvaliteta, karakteristika i namene koje nisu predviđene programom putovanja, a za koje je putnik zainteresovan, putnik je u obavezi posebno pismeno ugovoriti sa organizatorom, pre putovanja, ukoliko je organizator u mogućnosti da obezbedi realizaciju takvih posebnih usluga. Ukoliko između putnika i organizatora nisu posebno pismeno ugovorene usluge drugačijeg obima, kvaliteta, karakteristika i namene, iste ne mogu biti opravdano očekivane i zahtevane. Organizator putovanja može zahtevati povećanje ugovorene cene samo ako je posle zaključenja ugovora došlo do promene u kursu razmene valute, promene u tarifama prevoznika ili drugim slučajevima koji utiču na cenu putovanja. Za povećanje cene do 10% cene aranžmana, nije potrebna posebna saglasnost putnika.


Gradovi Evrope

Upounajte Evropu sa nama

Zimovanje

Idealan odmor za celu porodicu