Istanbul i Jedrene

Istanbul i Jedrene, Turska

već od 99€

Opis destinacije

Istanbul – grad koji leži na dva kontinenta, spoj istoka i zapada, Evrope i Azije, sa svojom raskošnom kulturnom ostavštinom, nikad ne prestaje da oduševljava. Uobličile su ga četiri snažne civilizacije: grčka, rimska, vizantijska i osmanlijska. Kroz istoriju je nosio različita imena: Vizantion, Novi Rim, Konstantinopolj, Carigrad i Istanbul. Danas je Istanbul velegrad, sa preko 13 miliona stanovnika koji žive i rade na dva kontinenta. Moderni Trg Taksim ili kvartovi Bejoglu i Osmanbej, će učiniti da se osećate kao u bilo kojoj svetskoj metropoli, dok ćete se šetajući Sultanahmet trgom neizbežno vratiti par stotina ili čak hiljada godina unazad. Novo i staro, Orijent i Evropa, islam i hrišćanstvo – nigde ih nećete naći ovako isprepletene i neraskidivo povezane kao u Istanbulu.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
ISTANBUL
Jedrene             
6 dana autobusom

CENA: u evrima, plaća se po Srednjem kursu NBS na dan uplate.

Termin 10/15.11.21.

CENA PO OSOBI 99 eura

ARANŽMAN  OBUHVATA :   
- prevoz modernim visokopodnim turističkim autobusom (klima, DVd-Mp3)
- 3 noćenje sa doručkom u hotelu sa *** u Istanbulu
- stručnog vodiča ispred agencije
- lokalnog vodiča u Istanbulu

ARANŽMAN NE OBUHVATA: 
-putno osiguranje sa Kovidom – 893,00 dinara
-ostale ne pomenute usluge

FAKULTATIVA:
- Vaseljenska patrijarsija i VOŽNJA BRODOM
   (prevoz, vodič, brod)...20 €
- TURSKO VEČE...........................................30 €
- Hipodrom, Plava dzamija, Aja Sofija, Topkapi  
  (osnovna ulaznica, slusalice, vodic) 45 €
- Dolmabahče (prevoz, ulaznica, vodič).........30 €
- Miniaturk i Pier Loti – .................................. 15 €
- Princevska ostrva -  15 €
- Kumburgaz – 15 Eura
-Za realizaciju fakultativnih programa potreban minimum 20 putnika

POPUSTI I DOPLATE:
Deca do 8 godina u pratnji dve punoplatezne osobe imaju popust 20 Evra
1.dan   SRBIJA – JEDRENE  10.11.2021.
Polazak iz Srbije u 17h. Putovanje preko Bugarske uz krace usputne pauze radi odmora i regulisanja granicnih formalnosti. 

2.dan  JEDRENE - ISTANBUL  11.11.2021.   
Dolazak u Jedrene. Panoramsko razgledanje grada. Obilazak Selimove džamije iz 1575. Slobodno vreme. Nastavak putovanja do Istanbula.  Panoramsko  razgledanje grada u pratnji lokalnog vodiča, prelazak Bosforskog moreuza u azijski deo i  panorama istorijskog dela Carigrada i Bosfora sa brda - vidikovca "Čamlica". U povratku panorama grada Palata Dolma Bahče, trgovački i poslovni kvartovi Bjegolu i Taxim, Zlatni rog i kula Galata. Smestaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.  

3.dan  ISTANBUL  / KUMBURGAZ 12.11.2021.
Doručak. Slobodno  vreme ili fakultativni obilazak istorijskog i muzejskog dela grada:Plava džamija, Aja Sofia,Top Kapi Saraj... Slobodno popodne za individualni obilazak grada i Kapali čaršije. Fakultativno odlazak u Kumburgaz. Uveče odlazak na nezaobilazno: "Tursko veče" uz muzičko zabavni program, orijentalni ples i večeru (fakultativno). Noćenje.

4.dan   ISTANBUL  13.11.2021.
Doručak. Slobodno vreme za šoping, individualni program. (Fakultativno) odlazak u Vaseljensku patrijarsiju i plovidbu po Bosforu, pored najlepših palata. Obilazak  muzeja - dvorca Dolma Bahče (fakultativno). Slobodno vreme. Nocenje.

5.dan   ISTANBUL   14.11.2021.
Dorucak. Napustanje hotela. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. (Fakultativno) odlazak na Princevska ostrva ili (fakultativno ) odlazak u Miniaturk i zicaru  Pier Loti. U 16:00h polazak za Srbiju. Noćna vožnja.

6.dan  KRAGUJEVAC 15.11.2021.                            
Dolazak u Srbiju u jutarnjim casovima.
30% prilikom rezervacije., ostatak 10 dana pre polaska ili 30% prilikom rezervacije, ostatak u mesecnim ratama do 20. 12. 2021.cekovima gradjana ili ceo iznos administrativnom zabranom do 20.12.2021.

MAL

Video

Gradovi Evrope

Upounajte Evropu sa nama

Zimovanje

Hotelski i apartmanski smeštaj

NAPOMENA : Sajt je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično. Hvala na razumevanju.